Ventspils Augstskolas īstenotā projektā "Kultūrorientācijas kursi un iekļaušanās pasākumi Ventspilī un Ventspils novadā dzīvojošajiem Ukrainas civiliedzīvotājiem" ietvaros notika aizraujoša latviešu virtuves meistarklase. Pieredzējušie Ventspils Tehnikuma pavāri Uldis Ernstsons un Anna Pikta dalījās savās zināšanās un prasmēs, mācot gatavot tradicionālos latviešu ēdienus – sāļo un saldo rupjmaizes kārtojumu, kā arī maizes zupu ar žāvētiem augļiem un putukrējumu.
Pasākuma dalībnieki, izmantojot profesionālo virtuves aprīkojumu Ventspils Tehnikumā, ne tikai apguva jaunas receptes, bet arī iepazina latviešu virtuves vēsturi un kultūru. “Šādi pasākumi ir lielisks veids, kā popularizēt latviešu virtuvi un tās vērtības, kā arī veicināt kultūru apmaiņu,” uzsvēra Ventspils Tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere-Davidova.
Pasākuma otrajā daļā dalībnieki degustēja pagatavotos ēdienus un uzzināja par dažādu veidu rupjmaizes nozīmi latviešu kultūrā.
Par projektu:
Projekta mērķis ir veicināt Ukrainas civiliedzīvotāju integrāciju Ventspils sabiedrībā, piedāvājot iespējas piedalīties dažādās kultūras un sporta aktivitātēs. Projekts tiek īstenots ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu.
Papildu informācija:
Papildu informāciju par projektu var iegūt Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centrā, Inženieru ielā 101, zvanot pa tālruni 63629650 vai rakstot uz e-pastu mic@venta.lv.
Raksts ir sagatavots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raksta saturu atbild Ventspils Augstskola.
Informāciju sagatavoja:
Egita Udodova
26566648